Hypericum voor depressie

Middelen uit de traditionele geneeskunde zijn zeer effectieve en minder belangrijke bijwerkingen vergeleken met traditionele geneesmiddelen, vooral als het gaat om kruidenthee. De leider onder medicinale planten is sint-janskruid, waarvan de gunstige eigenschappen nog steeds worden ontdekt door wetenschappers over de hele wereld.

Hypericum als antidepressivum

Infusie van gedroogde bloemen van Hypericum perforatum of gewone lekkernijen voor vele ziekten:

  • hart;
  • de lever;
  • maag;
  • vrouwelijke geslachtsdelen.

Recente studies van de gunstige eigenschappen van deze plant hebben een goed therapeutisch effect getoond bij de behandeling van depressie, chronische vermoeidheid en neurologische stoornissen. Een dergelijk breed scala aan gunstige effecten houdt verband met de unieke samenstelling van gedroogde bloemen:

  • flavonoïden;
  • tocoferolen (antioxidanten);
  • tannines;
  • vitamines (provitamine A, nicotinezuur, rutine, vitamine C).

Tot de belangrijkste actieve ingrediënten behoren azuleen, quercetine, een vitaminecomplex, tocoferolen en flavonoïden. Door deze samenstelling is het natuurlijke antidepressivum St. Janskruid wijdverspreid in de geneeskunde, zelfs als een volksremedie wordt sint-janskruid al eeuwen gebruikt. Een krachtig effect op het zenuwstelsel wordt geleverd door de complexe werking van stoffen die, afzonderlijk of in andere combinaties, dergelijke therapeutische voordelen niet bieden:

  • Azuleen - een pigment en antioxidant populair in cosmetica vanwege zijn ontstekingsremmende, regenererende eigenschappen;
  • Quercetine - flavonoïde, dat in staat is om het einde van de zenuwvezels te penetreren, beïnvloedt de regulatie van receptoren, waardoor de afgifte van adrenaline wordt verminderd, wat een kalmerend en analgetisch effect veroorzaakt;
  • rutine is een vitamine die een gunstig effect heeft op de wanden van bloedvaten en deze versterkt;
  • nicotinezuur - essentieel voor de activiteit van het zenuwstelsel, het hart;
  • Hypericine - een rood pigment dat zich in de bloemen van een medicinale plant bevindt, heeft een psychotroop effect op het lichaam.

Hypericum-preparaten voor depressie

Alcohol, olie, waterinfusies van Hypericum hebben vele eeuwen geleden gebruikt voor de behandeling van zenuwaandoeningen, slapeloosheid, angst en depressie. Nu staan ​​er in de schappen van apotheken veel medicijnen op basis van medicinale planten in de vorm van tabletten, injecties, druppels, poeders en een mengsel van thee. De toename van het aantal tabletten op basis van deze medicinale plant is niet toevallig. De belangstelling voor op kruiden gebaseerde kruidenremedies op het gebied van psychotherapie is toegenomen als gevolg van:

  • een toename van het aantal depressieve aandoeningen onder de bevolking;
  • hoog therapeutisch effect door het gebruik van geneesmiddelen op basis van deze plant;
  • lage kosten van kruiden antidepressiva;
  • een klein percentage bijwerkingen in vergelijking met synthetische drugs.

Populaire namen van medicijnen op basis van sint-janskruid voor depressie zijn de belangrijkste component:

  • Helarium Hypericum;
  • Doppelgerz Nervotonic;
  • Neyroplant;
  • Negrustin;
  • Deprim Forte.

Al deze geneesmiddelen, behalve Doppelgerts Nervotonic - dit zijn tabletten die droog extract bevatten. De meeste actieve ingrediënten van het extract zijn in water oplosbaar, daarom worden alcoholische, olieachtige tincturen als effectiever beschouwd. Tabletten, die een geconcentreerd droog extract van een geneeskrachtig kruid bevatten, worden voorgeschreven in de beginfase van depressie.

Hoe neemt u Hypericum bij depressie in zijn natuurlijke vorm aan?

Een remedie tegen depressie en slapeloosheid kan thuis worden bereid met behulp van de volgende recepten:

  1. Thee voor slapeloosheid. Valeriaan gras vermengd met bloemen van Hypericum en pepermunt in de verhouding van 1: 1: 1 (5 g), giet 300 ml kokend water, laat gedurende 10 minuten. Neem twee weken voor het slapen gaan.
  2. Bouillon. Kamille en Hypericum bloemen in een 1: 1-verhouding mix, giet 500 ml water, kook op laag vuur, na het koken - laat nog eens 10 minuten. Bouillon neemt 50 ml een half uur vóór de maaltijd niet meer dan 1 week.
  3. Tinctuurolie. 10 g Hypericum-bloemen giet 100 ml olijfolie en laat gedurende 40 dagen op een donkere koele plek. Het resulterende olie-extract wordt oraal ingenomen voor 1 theelepel voor de maaltijd gedurende twee weken.
  4. De tinctuur is olie-alcohol. Vers gras of Hypericum bloemen 500 g goten 0,5 liter witte wijn en 1 liter olie (amandel, olijf), dring 3 dagen aan, daarna wordt het mengsel op een stoombad verdampt. De resulterende olie wordt gedurende een aantal weken met een infuus toegediend, gefilterd en een maand lang op een lege maag 1 theelepel.

Contra

Als u de Hypericum echter voor depressie toepast, moet u rekening houden met de aanwezigheid en bijwerkingen. Het afkooksel van dit kruid moet zorgvuldig door mannen worden gebruikt, omdat de actieve stoffen die zich lange tijd in het lichaam ophopen, de potentie kunnen beïnvloeden. U kunt niet worden behandeld met een afkooksel en tijdens de zwangerschap. Je moet ook lange blootstelling aan de zon vermijden, aangezien hypericine in de samenstelling van medicinale bloemen, in combinatie met blootstelling aan UV-stralen, huidpigmentatie kan veroorzaken en een cataract kan veroorzaken.

video

beoordelingen

Hij genas veel ziektes in de familie dankzij dit prachtige gras. Ik worstelde met zijn hulp bij slapeloosheid, en het kind werd behandeld voor verkoudheid en keelpijn. Bouillon met kamille, calendula en alcoholtinctuur op verse St. Janskruid bloemen hielp.

Ik heb veel gelezen over de heilzame eigenschappen van dit medicinale kruid en besloot het te proberen. Ze leed aan het neurasthenisch syndroom, nam lichte antidepressiva in, maar overwon de ziekte alleen met een natuurlijk antidepressivum op basis van Hypericum.

Zinaida, 53 jaar oud

In de EHBO-kit voor thuis is altijd St. Janskruidolie, die ze zelf heeft gemaakt. Deze remedie kan worden gebruikt om brandwonden, wonden te behandelen en te drinken van maagaandoeningen en slaapstoornissen. Als u dit geneesmiddel handmatig maakt, hoeft u de apotheek niet te bezoeken.

Vrij verkrijgbare medicijnen tegen depressie

Het verhaal van de medicijnen tegen depressie, die worden verkocht zonder recept van een arts, zou moeten beginnen met de vermelding van een van de grootste misvattingen. Het is een heilige overtuiging dat voorbereidingen op basis van plantenextracten nuttig zijn omdat ze natuurlijk zijn. Dit komt het meest tot uiting in het feit dat iemand zegt: "Je hoeft jezelf niet te vergiftigen met chemie! Dit is een natuurlijk product, daarom onschadelijk en effectief. " Ik zou willen vragen: "Maar hoe zit het met Belena, Pale Grebe, Volcheyodnik?" Ze hebben ook een vrij natuurlijke oorsprong, maar ze zijn erg giftig. Ze vergiftigen zichzelf nu al helemaal geen werk. Daarom betekent het feit dat we te maken hebben met iets natuurlijks niets.

Een andere thematische misvatting is de mening dat zodra geneesmiddelen zonder recept worden verkocht, ze onschadelijk zijn en u kunt experimenteren zoals u wilt. Daarom beginnen mensen één ding te drinken, schakelen dan abrupt over naar een ander en vallen dan net zo scherp af. En dit is nog steeds de helft van de moeite. Sommigen verhogen de dosering... Nogmaals, gebaseerd op de overtuiging dat dit, eenmaal verkocht in apotheken zonder voorschriften, niets is.

Er is geen logica: aan de ene kant zijn ze op zoek naar iets dat effectief is, en aan de andere kant denken ze dat het zelfs mogelijk is voor kinderen, daarom is alles mogelijk voor een volwassene - het medicijn is vrij eenvoudig. Dientengevolge proberen ze niet eens na te denken over de verenigbaarheid van verschillende middelen en het gebruiksschema. Het resultaat kan zeer betreurenswaardig zijn.

Over het voorbeeld van Hypericum

De essentie van deze 'pretentieloze' medicijnen kunnen we begrijpen, als we bijvoorbeeld iets nemen dat volkomen onschuldig lijkt. Laat het Hypericum pillen zijn voor depressie. Sint-Janskruid, zoals het in Engelstalige landen wordt genoemd, is ook bekend in het Westen. In de Verenigde Staten op basis daarvan voedingssupplementen maken en in Europa en Rusland medische preparaten. Tegelijkertijd werden ze onderworpen aan diepgaand onderzoek alleen in Australië, waar vertegenwoordigers van de farmacologische toezichthouder tot de conclusie kwamen dat voorbereidingen op basis van Hypericum niet zo eenvoudig zijn als je zou denken. Ze ontdekten met name stoffen die, door hun eigenschappen, lijken op die welke zijn opgenomen in Prozac met de werkzame stof fluoxetine. Bijwerkingen van Hypericum voor depressie geven ook ongeveer hetzelfde. Onder hen zijn:

  • alarmtoestand;
  • het risico van paniekaanvallen;
  • verlies van coördinatie en duizeligheid;
  • misselijkheid;
  • mogelijke bloeddrukdalingen.

Deskundigen merkten op dat de negatieve eigenschappen van de behandeling van depressie met sint-janskruid vaak tot uiting komen in combinatie met andere geneesmiddelen, wat twijfel zaait over de mogelijkheid om Hypericum voor depressie te gebruiken als een extra middel, zoals vaak het geval is. Het verschijnen in de schappen van de relevante geneesmiddelen, bijvoorbeeld "Deprim", suggereert in een massaverkoop dat de controlestructuren onvoldoende aandacht besteden aan voedingssupplementen en andere geneesmiddelen die op basis van kruiden worden gemaakt. Niet onderzocht in geval van bijwerkingen. Ten eerste omdat mensen ze zelf zelden correleren met onschadelijke middelen. Ten tweede omdat hun klachten bijna nooit verder gaan dan de muren van de behandelende arts. Natuurlijk kan hij sterk aanbevelen om te stoppen met het nemen van bepaalde medicijnen of voedingssupplementen, maar hij zal niet klagen bij de juiste structuren. Niet alleen hier, maar in het Westen.

We merken ook op dat het niet uitmaakt welke feedback ik krijg van St. Janskruid, het is niet logisch om met deze pillen zelfs gemiddelde depressie te behandelen, om nog maar te zwijgen over klinisch. Het is gewoon nutteloos. Als we het hebben over een bipolaire stoornis, dan zal St. Janskruid manische episoden verergeren.

Dit alles betekent niet dat de medicijnen volledig nutteloos of schadelijk zijn. Het belangrijkste is om ze niet te behandelen volgens de formule "het kan en zal helpen, en zo niet, dan is er geen schade". Als u al hebt besloten dat sint-janskruid noodzakelijk is voor depressie, is het beter om een ​​arts te raadplegen om deze remedie te nemen. Dit is een ander belangrijk aspect. Het enkele feit dat geneesmiddelen zonder recept worden verkocht, maakt het overleg met specialisten overbodig.

En wat wordt er precies vrijgegeven en waarom het wordt toegepast. Overweeg de lijst met de populairste...

Vrij verkrijgbare medicijnen tegen depressie

Allereerst moet nogmaals worden opgemerkt dat de gratis verkoop niet betekent dat iedereen zelf medicatie zonder enig risico kan voorschrijven. Aspirine is ook te koop in de vrije markt. Aan het begin van de 20e eeuw was het in de mode om vergiftigd te worden. We kochten 100 verpakkingen, dronken en stierven. Dit was het geval met bijzonder geagiteerde vertegenwoordigers van jongeren en het is niet duidelijk van wie de vrouwelijke gymnasiumstudenten zwanger werden. Als je dus besluit om het zonder een arts te doen, moet je zijn rol opnemen. Stel allereerst tekenen van depressie en de vorm ervan vast. Om dit te doen, kunt u de schaal Zang gebruiken. Daarna, als ze laat zien dat je een depressie hebt, kies dan een van de medicijnen en gebruik het strikt volgens het schema. Bedenk dat als u de pillen langer dan 5 dagen hebt gedronken, u niet meteen de fondsen kunt verlaten en in alle twijfelgevallen een specialist moet raadplegen. Probeer een medicijn niet te gebruiken in combinatie met anderen. Niet alleen antidepressiva, maar ook andere medicijnen in het algemeen. Dus geen receptpillen voor depressie...

"Lyudiomil"

Het werkzame bestanddeel van dit medicijn is Maprotiline of 3-Methylaminopropyl. Fabrikanten bevelen het medicijn aan voor de behandeling van alle vormen van depressie, en velen van hen verzinnen het gewoon. Je kunt het er zelfs over eens zijn dat er een latente somatogene depressie is, maar endogeen, involutioneel, psychogeen in één lijst lijkt op migraine, hoofdpijn, pijn in het hoofd- en hoofdpijnsyndroom. Blijkbaar willen de samenstellers van de bijbehorende documentatie gewoon iets meer aangeven om niet te missen.

De werking van het medicijn is een verbetering van de stemming, een afname van apathie en een afname van de remming. Bijwerkingen zijn convulsies, tachycardie en fluctuaties in de bloeddruk. Het geneesmiddel is gecontra-indiceerd bij personen met een nieraandoening, lever, prostaatadenoom en glaucoom.

«Prozac» (Prozak)

De medische naam van het werkzame bestanddeel is fluoxetine. Deze remedie is effectief bij de behandeling van elke ernst en kan niet worden toegeschreven aan de onschadelijke. Substantie behoort tot de groep van selectieve serotonineheropnameremmers. Het heeft een complex anti-depressief en stimulerend effect. Daarom mag het niet worden gebruikt door mensen met psychomotorische agitatie, angstige, oorzaakloze angst, lijden aan slapeloosheid. Fluoxetine verhoogt alleen al deze symptomen. Het geneesmiddel is echter voorgeschreven voor bipolaire stoornissen, schizofrenie en gerelateerde psychose, boulimia nervosa, obsessieve toestanden en tijdens de behandeling van alcoholisme.

Contra-indicaties zijn ongeveer hetzelfde als voor veel antidepressiva:

  • nier- en leverziekte;
  • prostaatadenoom;
  • blaas ziekten;
  • aanleg voor convulsies en epilepsie;
  • manische toestanden;
  • ethanol of andere drugsvergiftiging;
  • zwangerschap en borstvoeding.

Bijwerkingen kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen. Met betrekking tot het zenuwstelsel zijn onder meer:

  • duizeligheid;
  • slaapstoornissen;
  • verlies van coördinatie;
  • depersonalisatie;
  • prikkelbaarheid;
  • angst...

... en zoveel andere manifestaties die vaak individueel zijn.

  • mogelijk verlies van gezichtsscherpte;
  • verminderde eetlust;
  • droge mond;
  • seksuele disfunctie;
  • allergische reacties.

Een lijst met alle problemen in verband met het nemen van Prozak zou behoorlijk groot zijn. Dit alleen al suggereert dat medicijnen voor depressie zonder recept van een arts geen grap zijn. Hun gebruik tijdens de behandeling moet worden gerechtvaardigd door de mate van depressie. Het gemiddelde kan bijvoorbeeld zo ongemakkelijk zijn dat een persoon niet meer aan seks denkt. In dit geval is een tijdelijke afname van het libido niet cruciaal voor hem.

"Paxil"

Dit is de handelsnaam voor paroxetine - een antidepressivum dat tot dezelfde groep behoort als fluoxetine - selectieve serotonineheropnameremmers.

Waarschuwing! Dit medicijn wordt niet officieel zonder recept verkocht.

Alleen de aanschaf van een zwakkere sertraline-analoog is mogelijk. Waarom hebben we het opgenomen in de algemene lijst? Omdat de praktijk aantoont - in sommige apotheken wordt paroxetine aan iedereen verkocht. Ons doel is niet de strijd tegen afwijkingen op de farmaceutische markt. We waarschuwen alleen dat paroxetine elke vorm van depressie behandelt, inclusief klinische. Het medicijn moet heel voorzichtig zijn.

Hij wordt indien nodig genezing voorgeschreven:

  • ernstige vormen van depressie;
  • ernstige fobieën, waaronder sociale fobieën;
  • angst en paniekaanvallen;
  • nachtmerries;
  • obsessies.

De lijst met bijwerkingen is ook zeer indrukwekkend en is ongeveer drie keer hoger dan die van Prozak. Alleen aan de activiteit van het centrale zenuwstelsel kan meer worden toegevoegd en depressie. Hoe zo? Per slot van rekening hebben we het hier over medicijnen... Het feit is dat deze afwijking zelf erg moeilijk is. Patiënten met een obsessief-compulsieve stoornis kunnen bijvoorbeeld ook een depressie ervaren, maar dit is niet het geval als iemand aandacht aan het probleem besteedt. Voor hen is het belangrijkste om zich te ontdoen van hun obsessieve ideeën. Paroxetine, samen met complexe therapie, zal helpen, en depressie zal alleen op enig moment toenemen. Niemand beschouwt de mogelijke manifestatie ervan als een reden om het syndroom zelf niet te behandelen.

Omdat het cardiovasculaire systeem kan uitlokken:

  • hypertensie;
  • tachycardie;
  • hypotensie;
  • orthostatische hypotensie;
  • bradycardie;
  • bloedarmoede...

Dit is geen uitputtende lijst, maar we hopen dat we al de ernst van de situatie hebben getoond en het feit dat het beter is om niet te denken zonder een specialist over dit medicijn te raadplegen.

Belangrijk aspect van de toepassing

Ons doel is niet om een ​​lijst op te stellen van alle medicijnen en voedingssupplementen die geschikt zijn om te gebruiken bij depressie. Nu zullen we een ander belangrijk aspect bespreken. De voordelen zullen nog groter zijn... Vergeet niet dat we in tijden van markteconomie leven, en dit betekent dat geneesmiddelenfabrikanten eerst en vooral denken aan hun voordelen, en dan aan al het andere.

Behandeling van depressie met vrij verkrijgbare pillen is een proces dat niet verschilt van enige medische behandeling. Het kan niet alleen nutteloos, maar ook riskant zijn. Daarom is in de meeste gevallen raadpleging van specialisten vereist.

Mensen wijzen zichzelf vaak toe aan absoluut niet wat ze nodig hebben. Dit komt grotendeels door de geloofwaardigheid van het promotiemateriaal. Bijvoorbeeld, van depressie, gebruiken veel medicijnen die geassocieerd zijn met de natuurlijke oorsprong van actieve stoffen. Fabrikanten geven daarentegen in de instructies bij de voorbereidingen het maximum aantal psychische aandoeningen aan om hun doelgroep te vergroten. Dus, Novo-Passit, waarin zelfs een "sedativum" op de doos staat, wordt ook voorgesteld als een antidepressivum, hoewel het meer kalmerend werkt.

We moeten begrijpen dat de standaardbehandeling voor depressie twee hoofdfasen omvat: het verwijderen van de patiënt van de ernstigste aandoening en systematische psychotherapie. Het is gericht op het veranderen van de manier van denken, gedrag, herziening van levensposities. Idealiter krijgt een persoon de gelegenheid om een ​​nieuwe betekenis van het leven en andere waarden te vinden. Als dit allemaal niet gebeurt en de patiënt in dezelfde omstandigheden blijft, kunnen antidepressiva slechts tijdelijk effect hebben. Dit geldt zelfs in gevallen van endogene depressie, die geen duidelijke en expliciete wetenschappelijke verklaringen heeft.

Vertegenwoordigers van veel religieuze trends zien de reden voor depressie in het feit dat een persoon een materieel leven leidt en dat zijn geestelijke behoeften niet bevredigd zijn. Veroorloven geen medicijnen.

Neuroleptic Forum - psychiater consult online, reviews van medicijnen

Sint-Janskruid

Olga58 26 februari 2015

Paraplu en deze 10 jaar? Hoe zijn ze gegaan?

Zont 26 februari 2015

Paraplu en deze 10 jaar? Hoe zijn ze gegaan?

Ja waardeloos gegaan, om eerlijk te zijn))

Welnu, ik, als de juiste, ging toen naar de dokter, hoopte dat chemie effectiever zou zijn dan "kruiden".

Natuurlijk weigerde hij de kruiden. Tevergeefs, waarschijnlijk.

Ik heb geprobeerd (op afspraak) alles of bijna alles te nemen.

Misschien was het alleen fluoxetine. En het feit dat ongeveer een maand normaal is. Met uitzondering van luiheid en gebrek aan initiatief. En verdere achteruitgang. Er was geen dergelijk beest. Op het beestachtige comfort was

Waarschijnlijk begon hij opnieuw naar het gras te kijken.

Olga58 26 februari 2015

Bedankt voor het eerlijke antwoord. Wat is de diagnose of symptomen?

Nu, ADA, trunks? Of niets?

Ik begrijp het - je hebt 2 mg hypericine per dag?

Maximiliaan 26 februari 2015

Ja, troost, hij lijkt het wel)

Olga58 26 februari 2015

Ik drink deprim forte 6 weken. Ik zal niet zeggen dat er absoluut comfort is - alles kan gebeuren, maar in het algemeen - terwijl ik denk dat ik moet drinken.

Ik weet het gewoon niet - probeer te verhogen tot 2 mg hypericine (2 caps. Forte) of klopt dat niet?

Olga58 27 februari 2015

Een nieuw onderzoek door Dr. E. U. Forbach van een psychiatrie- en psychotherapiekliniek in Darmstadt (Duitsland) suggereert ook dat hogere doses Hypericum (1800 mg per dag, ofwel tweemaal de norm) de patiënt van ernstige vorm van depressie als deze niet gepaard gaat met psychotische symptomen of hallucinaties. Verhoogde doses gaven geen bijwerkingen in dit onderzoek.

Het is echter nog niet duidelijk welke chemicaliën in de samenstelling van deze plant een antidepressief effect veroorzaken, zegt Dr. Kott. Hypericine, het rode pigment van een plant waarvan de psychotrope eigenschappen al lang bekend zijn, wordt als de meest waarschijnlijke kandidaat beschouwd. Maar recente studies hebben aangetoond dat hypericine werkt als een antidepressivum dat minder effectief is dan het volledige plantenextract. Dit suggereert dat een complex mengsel van verschillende stoffen in de samenstelling van de plant, waaronder xanthonen en flavonoïden, ook erg belangrijk is voor het therapeutisch effect van Hypericum.

Eén studie toonde aan dat bijna de helft van de voordelen van het innemen van Hypericum gevoeld worden tussen vier en acht weken nemen. Dierstudies tonen ook aan dat hypericine zich ophoopt in de hersenen en dat het antidepressieve effect ervan toeneemt. Sommige deskundigen beweren dat het ten minste zes weken duurt voordat dit hulpmiddel nuttig is.

St. Janskruid helpt niet iedereen en is niet altijd even goed als traditionele antidepressiva. Algemeen wetenschappelijk bewijs suggereert echter dat ongeveer 80 procent van de patiënten die het nemen hun toestand verbeteren. Tests hebben aangetoond dat de conditie verbeterde voor het nemen van Hypericum bij 70-90 procent van de proefpersonen, vergeleken met 42-55 procent van de patiënten - vanaf het nemen van een placebo. Een andere studie van 3250 patiënten toonde aan dat slechts 15 procent van hen niet reageerde.

kr4ftw0rk 27 februari 2015

Er is een goede recensie van publicaties over de hel en andere boerderijeigenschappen van Hypericum, natuurlijk in het Engels. Zeer volumineus.

Een van de interessante opmerkingen - in verschillende artikelen is de concentratie van hyperforine niet minder belangrijk dan hypericine. En nog belangrijker, hoewel de belangrijkste beesten - voedingssupplementen de hypericinespiegel raken, en slechts een paar merken de concentratie van hyperforin opschrijven.

Pogingen om het effect eerst van deprim-forte te krijgen, en vervolgens uit het ikherb-extract lukte niet in hun tijd. Nu doe ik opnieuw een poging, nu in dubbele dosering. Voorwaarde: eeuwige depressie, apathie en asthenie.

Zont 27 februari 2015

Bedankt voor het eerlijke antwoord. Wat is de diagnose of symptomen?

Nu, ADA, trunks? Of niets?

Ik begrijp het - je hebt 2 mg hypericine per dag?

De diagnose? Het meest interessant. Vroeg de dokters, in reactie daarop gemompeld. Hij vroeg direct of er een "grote" psychiatrie was, zij zeiden nee. Ik keek in de kaart, zoiets als 'asthenisch-depressieve s-ma.' Kalmeerde)

Afgaande op het feit dat ze adviseerden om te rusten op noötropica en metabolieten, is de waarheid waarschijnlijk uitputting.

De laatste kuur was monotherapie met fluoxetine. Ik heb daar afobazool toegevoegd.. nou ja, en nootropics. Voornamelijk picamilon, afgewisseld met grote doses piracetam.

Hij respecteerde ook Phenibut, maar voor 2 weken, niet meer, omdat hij tijdens langere cursussen had "uitgeademd". Eén zuur in de mond en zo.

'S Nachts soms een kwart of een halve chloorprothixen (ik weet niet meer van welke dosis). Niet de beste slaappil, maar de droom was tenminste. Integendeel, in slaap vallen. Verder nog was het "gescheurd". Wel, dat brood.

Maar praat over St. Janskruid, ja.

Ik weet niet meer wat de dosis hyperecine was. Het lijkt erop dat hij in die jaren berekend is op basis van de hoeveelheid droge stof, of zoiets. En het leek mij dat er meer van hem in de Helarium was.

Ik herinner me dat ik het nergens mee vermengde. Genoeg, ergens.

Misschien gaan we naar het 'gras'? En dan is het onderwerp breed)

Zont 27 februari 2015

Over het algemeen een indrukwekkend resultaat!

Olga58 27 februari 2015

Er is een goede recensie van publicaties over de hel en andere boerderijeigenschappen van Hypericum, natuurlijk in het Engels. Zeer volumineus.

Een van de interessante opmerkingen - in verschillende artikelen is de concentratie van hyperforine niet minder belangrijk dan hypericine. En nog belangrijker, hoewel de belangrijkste beesten - voedingssupplementen de hypericinespiegel raken, en slechts een paar merken de concentratie van hyperforin opschrijven.

Pogingen om het effect eerst van deprim-forte te krijgen, en vervolgens uit het ikherb-extract lukte niet in hun tijd. Nu doe ik opnieuw een poging, nu in dubbele dosering. Voorwaarde: eeuwige depressie, apathie en asthenie.

Gisteren kocht ik deprime forte en merkte in het venster dat zo'n Sint Janskruid is

Ik ken het bedrijf, omdat gevestigd in onze stad

De instructies gaven niet aan hoeveel er in mg zit,

alleen werd er geschreven dat de verwerkingsmethode zuiniger is dan wanneer ze tinctuur of concentraat maken (ik herinner het me niet letterlijk)

Ik begreep dat er alleen gras in tabletten zat en werd ook genoemd over hyperforin.

Chemische samenstelling: Grondstof bevat flavonoïden (ontsnapping ALS) (ongeveer 1,8-2,0%), beheerst flavonolen hyperoside (3-O-galactoside quercetine) (ongeveer 1%) en rutine. Onder de flavonoïden en andere bekende quercetine glycosiden (quercitrine, isoquercitrine) en apigenine (3,8 en 31,8-basapigenin en amentoflavon, leucoanthocyanins, myricetine. Hyperoside aanzienlijk bij tot de antidepressieve werking van Hypericum preparaten. Is de tweede groep voorgesteld ALS anatsenprizvodnymi (hypericine, psevlogiperitsin), die ook bijdragen aan het antidepressieve effect en antivirale, bacteriedodende en fotosensibiliserende eigenschappen veroorzaken. Tannines, een gecondenseerde natuur ode (gehalte bereikt van 10%), waardoor samentrekkend preparaten. Sommige onderzoekers als werkzame bestanddelen worden ook genoemd floroglucinol (hyperforin), waarbij er een aanname dat juist deze stof leidt tot de antidepressieve eigenschappen van St. Janskruid preparaten. Andere verwante stoffen plaats ksantoligany definiëren antikankereigenschappen Hypericumgras bevat ook phenylpropanoids (cafeïne, chlorogenic zuren), shikimic zuur, coumarins, essentiële olie (ongeveer 0.1-0.3%), carotine Ides, vitamine C, harsachtige stof. Vanwege de diversiteit van de chemische aard van ALS, en de complexiteit van de chemische samenstelling van het kruid sint-janskruid als geheel is niet altijd mogelijk om de bijdragen van de verschillende stoffen in biologische activiteit te interpreteren. Behandeling kruid Hypericum planten bevattende flavonoïden, ook als even betwistbaar kan worden toegeschreven aan planten die antratsenproizvodnye maar prioriteit wordt gegeven door de huidige aanpak van de normalisatie van grondstoffen namelijk flavonoïden.

Geneeskrachtige planten Hypericum - overzicht

Noodhulp bij milt en depressie. Mijn resultaten en observaties

Als u het gevoel depressief gril, loopt u het risico shlopotat unflattering onwetend compliment))) Natuurlijk zijn er mensen die jonger zijn dan depressie gewoon "maaien", maar dit betekent niet de ernst van het probleem te verminderen. Ik ken al heel lang depressie en ik vermoed dat het nauwelijks mogelijk is om haar voor eens en voor altijd eruit te schoppen.

Degenen die deze vervelende dame ontmoetten, denk ik, moeten geïnteresseerd zijn in mijn beoordeling.

"Van het therapeutisch protocol"

Dus, vanwege deze neiging tot depressieve toestanden, drink ik van tijd tot tijd, en meer specifiek van mei tot september, iets voor de verlichting van de hersenen:

  • Nou, bijvoorbeeld, een chemotische zoals Elycea of ​​zijn analoog van Escite. Alle namen zijn vrouwelijk.
  • Of kruiden, zoals deze of deze
  • En, natuurlijk, dergelijke vitamines.
  • Dit alles benoem ik niet zelf, maar natuurlijk mijn favoriete dohtor. Hoe het allemaal gebeurt, heb ik hier verteld

Van mijn vondsten

Terwijl ik nog steeds de boeken van Dr. Kurpatov las, herinnerde ik me dat Sint Janskruid niet alleen dieren, maar ook depressie verslaat. Gezien het eerder zwakke effect van kruidenbehandeling in het verleden, heb ik dit niet serieus genomen.

Hoewel. zoals het slimme internet zegt:

Talrijke studies hebben de hoge en meer persistente werkzaamheid van Hypericum voor de behandeling van depressieve stoornissen bevestigd in vergelijking met de effecten van traditionele antidepressiva van synthetische oorsprong.

Een dergelijke periode kwam echter in mijn leven dat de dokter ver weg was, het was oh hoe duur om voedingssupplementen te kopen, maar ik moest op de een of andere manier blijven leven. En was, was ik niet, ik ging voor de jager.

Van mijn ervaring met Hypericum

Wat kan ik zeggen. Sint-Janskruid, dit ding! Nee, zo - DING! ))))

Een "maar"! Het bleek dat de apotheek Sint-Janskruid een zielig uiterlijk en een relatief zwak effect heeft. Ik besefte dit toen mijn zorgzame moeder me een sint-janskruid verzamelde met mijn eigen handen. Ik bewaar het in een stoffen tas. Hier is een picturale collectie.

Hypericum Ik brouw willekeurig. Ik maak geen waterbaden en neem net zoveel gras als mijn ziel nodig heeft - soms een eetlepel, soms twee, en soms een handvol (dit is wanneer het helemaal strak is) en giet kokend water, rond een glas. Dan pak ik het goed op en sta erop, hoe langer hoe beter.

Na het stomen krijgen we zo'n bloemensamenstelling.

En zo'n rijke infusie

Het is meestal raadzaam om sint-janskruid in kleine porties te nemen. I, om zijn smaakeigenschappen te verbeteren (het is bitter en stroperig), verdun ik een kleine hoeveelheid infusie met gekookt water en drink ik het als thee.

  • Als u tijd had om op te merken hoe de wolken zich verzamelen in uw gedachten (de depressieve begrijpt mij), dan kan een onmiddellijke ontvangst van de infusie u op dezelfde dag weer tot leven brengen.
  • Als je het over het hoofd ziet, bereid je dan voor op de resultaten, misschien een week

In mijn geval helpt de Hypericum ook de maag... In depressieve organen wordt het spijsverteringskanaal altijd aangevallen. Dat is de universele wiet.

Het zou niet triest zijn, maar St. Janskruid heeft contra-indicaties:

Zwangerschap en borstvoeding

Veel synthetische antidepressiva gebruiken

Gebruik van oraal anticonceptiemiddel

Ernstige geestelijke ziekte

Kinderen ouder worden - tot 12 jaar.

Nou, meer dan een maand om het te nemen is ongewenst, zodat toxines zich niet ophopen.

Daarom geloof ik dat sint-janskruid in de EHBO-kit moet zitten van iedereen die vatbaar is voor depressie, zodat hulp echt urgent en effectief zou zijn. Het is ook een uitweg, soms hypericum als thee drinken. Dit zal als enige preventie dienen.

Hoe St. Janskruid te gebruiken met depressieve stoornissen

Hypericum is een van de meest populaire kruiden in de traditionele geneeskunde. Dat hij bekend staat als een plant met 99 aandoeningen. Het wordt sinds de oudheid als een remedie gebruikt. De oude genezers noemen het in hun geschriften: Avicenna, Hippocrates, Galen. Het wordt gebruikt bij de behandeling van ziekten van de lever en galwegen, het maag-darmkanaal, verkoudheid, hoofdpijn, om de onaangename geur uit de mond te verwijderen.

Hypericum plantenextract wordt gebruikt voor etterende wonden, ernstige brandwonden, acute catarre van de luchtwegen, met phlegmon, abces, mastitis. Gebruik het als een component voor kruiden. Daarnaast is het ook bekend als een effectieve remedie, verlichten van depressieve stoornissen. Merk op dat het alleen kan worden gebruikt in gevallen van milde en matige depressieve toestanden.

Vanwege zijn eigenschappen ontving hij in de mensen verschillende namen, die elk zijn wonderbaarlijke kracht karakteriseren. Ze noemen het 'de koninklijke scepter', een tak, een rood gras, dapper bloed, magisch gras, zevenbloed. Hij is ook bekend onder de naam "Ivanovo grass", die wordt geassocieerd met de dag van het begin van zijn bloei op de dag van Ivanov.

Hypericum in de natuur

Je kunt het vinden op braakliggende terreinen, weiden, in balken, langs velden, op bosranden, enz. Specifieke felgele kleine bloemen verzameld in panische bloeiwijzen en een lichtzure, maar aangename geur maken het mogelijk om het te bepalen. Hij bloeit de hele zomer - in juni-augustus. Tijdens deze periode wordt het aangeraden om het te verzamelen. Als een therapeutische grondstof worden de bovenste bloeiende delen verzameld samen met de stengel, ongeveer 25-30 centimeter lang.

Bij dieren kan het ernstige vergiftiging veroorzaken. Dat is de reden waarom de plant Sint-Janskruid heette. Paarden, runderen en runderen hebben een speciale gevoeligheid voor de plant. Bovenal fungeert het als een vergiftigingsmiddel op jonge witte pakken.

Hypericum toepassen op depressieve stoornissen

Meer dan 4000 jaar oud, wordt St. Janskruid door artsen gebruikt om angst en correcte slaapstoornissen te verminderen. Galen, en Hippocrates, en Paracelsus gebruikten het voor neuralgie en waanzin. Het werd voor het eerst gebruikt als antidepressivum door Nichols Culpeper, een kruidkundige en astroloog, in 1652. Met de komst van farmaceutische antidepressiva werd St. Janskruid voor depressie als hulpmiddel voorgeschreven. Hij kreeg de grootste populariteit als een psychotrope drug van Europese artsen.

Onderzoek naar de eigenschappen van Hypericum toonde aan dat de componenten - hypericine en hyperforine, die deel uitmaken van de plant, een positief effect hebben op de normalisatie van het centrale zenuwstelsel. Wetenschappers in de studie van de kwaliteit van planten vonden dat het niet minder effectief is dan standaard antidepressiva die worden gebruikt bij de behandeling van milde en matige depressie. Ze merken echter op dat de plant als antidepressivum van weinig nut zal zijn bij de behandeling van klinische depressie.

Echter, in de praktijk van het behandelen van depressieve stoornissen, volgens beoordelingen van Russische artsen, kan sint-janskruid worden aanbevolen als een alternatief middel ter vervanging van antidepressiva op recept bij de behandeling van milde vormen van depressieve stoornis, die zonder recept verkrijgbaar zijn en, niet het minst, tegen een lagere prijs.

Er zijn echter een aantal meningen van specialisten op het gebied van de psychiatrie, die van mening zijn dat de eigenschappen van Hypericum als antidepressivum overdreven overdreven zijn.

Aanbevelingen voor gebruik

Ondanks het feit dat St. Janskruid een veilige medicinale plant is, wordt het aangeraden om het in beperkte hoeveelheden te nemen. Op dit moment kunnen artsen niet de meest effectieve en veilige dosis van een medicinale plant voor de behandeling van depressie voor verschillende categorieën van patiënten noemen, echter, op basis van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek, formuleerden de experts de belangrijkste aanbevelingen voor het innemen van deze plant voor mensen die lijden aan depressie.

Volgens hun gegevens wordt in depressieve toestanden aanbevolen om driemaal daags 300 mg plantenextract te nemen. Bij het berekenen van deze dosis werden artsen geleid door de kennis van de inhoud van een component zoals hypericine in een gestandaardiseerd extract. Bij de aangegeven dosis was de aanwezigheid 0,3%.

Volksrecepten voor depressie met sint-janskruid

Bij de behandeling van depressieve toestanden worden afkooksels en tincturen bereid op basis van Hypericum van gedroogde bloeiwijzen en bladeren van de plant gebruikt.

Recept 1. Hypericum-thee voor depressie

Voor de bereiding van de drank heeft u twee theelepels droog mengsel van Hypericum nodig, die worden gegoten 200 ml. kokend water. Thee wordt twee keer per dag vers gedronken, 's morgens en' s avonds. Voor gebruik moet je tien minuten lang op thee blijven staan. Om een ​​therapeutisch resultaat te bereiken, moet thee gedurende 2-3 maanden worden gedronken.
Het begin van het antidepressivum effect van thee is niet eerder dan binnen 3-4 weken mogelijk.

Recept 2. Infusie voor depressie

Voor de bereiding van infusie op basis van Hypericum zijn 10 g gedroogde planten en 250 ml nodig. kokend water. Hypericum schonk de voorgeschreven hoeveelheid kokend water in en drong aan op een half uur. Je kunt deze infusie tot 6 keer per dag een eetlepel drinken. Neem het strikt na de maaltijd.

Het medicijn bereid volgens dit recept helpt niet alleen bij de behandeling van depressieve stoornissen, maar ook bij blaasontsteking, maag- en darmpijn, ontsteking van de aanhangsels, wit haar, lever- en blaasaandoeningen, diarree, nierstenen, reuma, hoofdpijn, colitis en onvrijwillig urineren bij kinderen. Bovendien is deze infusie ook effectief als een antihelminthisch en hemostatisch middel.

Recept 3. Hypericumtinctuur om de stemming te verbeteren

Voor de bereiding van de tinctuur zijn 0,5 liter wodka en 15 g gedroogd sint-janskruid nodig. Het groentenmengsel wordt met wodka gegoten en twee weken op een donkere plaats gehouden. Na het einde van deze periode wordt de tinctuur gefilterd en drie keer per dag in een hoeveelheid van 30 druppels genomen, weggespoeld met water.

Hetzelfde hulpmiddel kan worden gebruikt om de mond te spoelen om onaangename geurtjes te verwijderen. In dit geval worden dezelfde 30 druppels van het medicijn 100 ml gegoten. water.

Recept 4. Hypericum-afkooksel om van angst af te komen

Bouillon wordt bereid uit 300 ml. water en twee Art. lepels droge Hypericum. Droge grondstoffen worden met water gegoten en verwarmd in een waterbad, gedurende 25 minuten gekookt. Na aanpassing aan het oorspronkelijke volume door toevoeging van gekookt water. Drink dit hulpmiddel drie keer per dag voor het derde deel van een glas na een maaltijd. Na 3 maanden behandeling met behulp van dit afkooksel zal er geen spoor meer achterblijven van de angst.

Recept 5. Hypericum poeder voor slapeloosheid

Heel vaak gaat een depressieve toestand gepaard met slaapstoornissen. Hypericumpoeder, dat wordt verkocht in apotheekketens, zal helpen om ze kwijt te raken.

Neem in dergelijke gevallen 2-4 g poeder per dag, verdeeld in drie doses. Het effect van een behandeling met plantaardig poeder zal verschijnen na een maand dagelijks gebruik.

Hypericum antidepressiva

Psychotrope eigenschappen van Hypericum werden niet onopgemerkt door apothekers. Moderne apotheekketens bieden een reeks kruiden-antidepressiva op basis van Hypericum.

Er wordt aangenomen dat deze geneesmiddelen een unieke combinatie van veiligheid en werkzaamheid hebben, omdat ze niet zoveel bijwerkingen hebben als synthetische drugs. Bovendien maakt hun veiligheid het gebruik van deze middelen mogelijk bij de behandeling van depressie bij zwangere vrouwen, oudere patiënten en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Een ander voordeel van dergelijke gereedschappen is dat ze zijn goedgekeurd voor gebruik door personen wier werk verband houdt met het werken in gevaarlijke gebieden en het besturen van auto's.

Bijwerkingen

Sint-janskruid is een van de veiligste kruidenremedies, hetzelfde geldt voor kruidenremmers die daaruit worden gemaakt. In sommige gevallen kan de ontvangst echter gepaard gaan met een aantal bijwerkingen, waaronder:

  • duizeligheid,
  • diarree,
  • verhoogde gevoeligheid voor zonlicht
  • droge mond
  • huiduitslag,
  • misselijkheid,
  • verhoogde vermoeidheid.

Bij het gebruik van fondsen op basis van Hypericum moet worden onthouden dat het niet wordt aanbevolen tijdens het gebruik ervan:

  • andere antidepressiva;
  • geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van HIV-infectie;
  • warfarine;
  • medicijnen die worden gebruikt om transplantaatafstoting te voorkomen.
Sint Janskruid en producten op basis daarvan worden niet aanbevolen voor gebruik tijdens de zwangerschap, mensen met een verminderd immuunsysteem en kinderen.

Hypericum vermindert de effectiviteit van bepaalde medicijnen. Onder hen anticonceptiemiddelen en medicijnen die worden voorgeschreven bij de behandeling van hart- en vaatziekten. Het wordt niet aanbevolen om Hypericum te gebruiken bij ernstige vormen van depressieve stoornissen vanwege de ineffectiviteit ervan.

Ondanks de onschuld van Hypericum wordt zelfbehandeling van depressieve stoornissen niet aanbevolen. Alleen een gekwalificeerde specialist kan een behandeling voorschrijven die geschikt is voor de toestand van de patiënt en de dosis berekenen, zelfs als het plantaardig is, maar allemaal hetzelfde medicijn.

Hypericum-extract is vergelijkbaar met antidepressiva voor werkzaamheid en veiligheid

In vergelijking met antidepressiva (sioz) is Hypericum-extract even effectief en heeft het een hogere veiligheid bij de behandeling van patiënten met depressie en is het bijzonder geschikt voor milde en matige depressie.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (rapport uit 2001) lijdt ongeveer een op de tien mensen in de wereld aan depressie en zal depressie de op één na meest voorkomende ziekte na coronaire hartziekten in 2020 worden.

Het beeld van de incidentie van depressie per land is als volgt:

  • 5% -6% in China,
  • 15,4% in de VS.
  • 27% - in Europa,
  • 20-30% in de Russische Federatie.

Depressie is een ziekte.

  • met een lange behandelingsperiode
  • lage efficiëntie van medicijnen
  • en hoge recidiefpercentage.

Een veel aangehaalde Amerikaanse FDA-meta-analyse, die geregistreerde klinische onderzoeken heeft bestudeerd, heeft aangetoond dat, in vergelijking met placebo, de effecten van antidepressiva alleen klinisch significant worden bij patiënten met zeer ernstige depressie. (Kirsch I, 2008). Deze resultaten laten zien hoe experts de effectiviteit van antidepressiva zien.

Wetenschappers uit Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk analyseerden de effectiviteit van antidepressiva en hun bijwerkingen op basis van feedback van gebruikers van antidepressiva om een ​​volledig beeld te krijgen. Ze publiceerden hun onderzoeksgegevens in juni 2016. En het was al een blik op antidepressiva door de ogen van patiënten, van binnenuit.

Langdurige behandeling met antidepressiva groeit snel, maar er is weinig bekend over de ervaring en meningen van patiënten over deze vorm van behandeling. In deze studie werden de meningen van patiënten en hun ervaring met langetermijnbehandeling van antidepressiva geanalyseerd (met de duur van de behandeling met depressie van 3 tot 15 jaar) werden de volgende indicatoren geanalyseerd:

  • niveaus van depressie (vóór en bij het gebruik van antidepressiva),
  • kwaliteit van leven
  • bijwerkingen.

De meerderheid van de patiënten (89,4%) meldde dat antidepressiva hun symptomen van depressie verminderden, hoewel 30% ernstige problemen met de behandeling van antidepressiva meldde.

Vaak voorkomende bijwerkingen van behandeling met antidepressiva waren:

  • stopzetting van de behandelingseffecten (73,5%),
  • seksuele problemen (71,8%),
  • gewichtstoename (65,3%).

Patiënten noteerden gemeenschappelijke nadelige emotionele effecten van medicamenteuze behandeling:

  • emotionele gevoelloosheid (64,5%)
  • afhankelijkheid (43%).

De meeste patiënten waren tevreden over de voordelen van behandeling met antidepressiva, maar velen waren bezorgd over de nadelige effecten van de behandeling. Sommige patiënten merkten de noodzaak op om aanvullende informatie te verkrijgen over langetermijnrisico's en wilden meer informatie en ondersteuning ontvangen in het stadium van stopzetting van de behandeling.

Fluoxetine, paroxetine, sertraline, citalopram, escitalopram, fluvoxamine worden meestal gebruikt bij de behandeling van depressie, selectieve serotonineheropnameremmers (sioces). Deze antidepressiva kunnen echter veel bijwerkingen veroorzaken, zoals misselijkheid, slapeloosheid en seksuele disfunctie.

38% van de patiënten met langdurig gebruik van Sioz heeft minstens één neveneffect ervaren: seksuele disfunctie, slaperigheid en gewichtstoename zijn de meest voorkomende.

In dit verband is er behoefte aan veiligere of effectievere methoden om patiënten met een depressie te helpen. En zo'n medicijn kan algemeen bekend zijn St. Janskruid.

Eeuwenlang is het gebruikt in de traditionele geneeskunde voor de behandeling van een aantal ziekten:

In de afgelopen jaren zijn de medicinale antidepressieve eigenschappen ervan zorgvuldig bestudeerd.

Hypericum-extract wordt al meer dan 100 jaar gebruikt in Duitsland om depressies te behandelen. De significante werkzaamheid en veiligheid van Hypericum-extract is aangetoond in dierstudies en in klinische proeven bij mensen met zijn Duitse futiliteit.

De werkzaamheid en veiligheidsscores van de behandeling werden gemeten met behulp van de algehele beoordelingsschaal van Hamilton voor het beoordelen van depressie en vergeleken het resultaat tussen de uitgangswaarde en het eindpunt.

De resultaten van de effectiviteit van Hypericum-extract toonden:

  • Hypericum-extract verminderde de symptomen van depressie met meer dan 50% (bij behandeling met antidepressiva 30% -50%),
  • de frequentie van het bereiken van remissie was meer dan 75% (met behandeling met antidepressiva 15% -40%).

De veiligheid van de behandeling met Hypericum-extract vergeleken met antidepressiva (sioz):

Zoals uit klinische studies van bijwerkingen in de behandeling met St. Janskruid-extract blijkt, werden er significant minder waargenomen dan in de SSRI-groep.

Een meta-analyse (Rahimi R., 2009) van 13 gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde klinische studies gepubliceerd tussen 1966 en 2008 toonde aan dat St. Janskruid extract vergelijkbaar was met Sioz in werkzaamheid en veiligheid.

De laatste meta-analyse omvatte een extra 27 studies sinds 2008, waarbij 3.126 patiënten met een depressie betrokken waren. Studies hebben aangetoond dat de resultaten van de studie in overeenstemming zijn met de bevindingen van R. Rahimi ((Rahimi R., 2009) en St. Janskruid-extract was vergelijkbaar met de behandeling met sioz-geneesmiddelen voor effectiviteit, waaronder klinische respons en remissie, en vermindert daarom de symptomen van depressie in de algemene beoordeling Hamilton-schaal In tegenstelling tot de studie (Rahimi R., 2009) hebben nieuwe klinische studies aangetoond dat St. Janskruid-extract minder bijwerkingen heeft vergeleken met selectieve serotonineheropnameremmers (sioz). In vergelijking met antidepressiva (sioz) is het extract van Hypericum net zo effectief, maar het heeft een hogere veiligheid bij de behandeling van patiënten met een depressie.

Hypericum-extract geperforeerd in doses van 600 mg / dag (eenmaal daags) of 1200 mg / dag (600 mg tweemaal daags) werd als veilig beschouwd en effectiever voor de behandeling van milde of matige depressie.

Op dit moment wordt Hypericum-extract voldoende hoogwaardig geproduceerd en bestaat het uitsluitend uit pure plantaardige antidepressiva.

Het remt competitief de opname van serotonine, norepinephrine en dopamine; het onderdrukt ook membraan-adrenerge presynaptische effecten op receptordichtheid en vermindert de binding van neurotransmitters aan de membraan-adrenerge presynaptische receptoren, waardoor hun concentratie in de synaptische kloof wordt verhoogd, waarbij het effect van antidepressiva wordt nagebootst (Trivedi MH, 2007).

St. Janskruid kan bij 1-3% van de patiënten milde bijwerkingen veroorzaken, zoals af en toe een droge mond en constipatie, maar het veroorzaakt geen geheugenverlies, wat een pluspunt is voor oudere patiënten.

Een klein aantal studies hebben aangetoond dat Hypericum-extract superieur is aan placebo bij de behandeling van adolescenten met matige en ernstige depressie (Simeon J, 2005).

Hoewel sint-janskruid al vele jaren als een kruidengeneesmiddel tegen depressie wordt gebruikt, vooral in Duitsland en andere Europese landen, is de doeltreffendheid ervan nog steeds controversieel. De nieuwste meta-analyse van 27 studies met 3.126 patiënten met depressie vertegenwoordigt nog steeds de meest uitgebreide analyse van klinische onderzoeken naar de effectiviteit van behandeling met Hypericum-extract voor depressie.

Gezien de lage kosten van behandeling met Hypericum-extract in vergelijking met Sioz, kan de significante werkzaamheid en het gunstige veiligheidsprofiel de voorkeur hebben bij de behandeling van depressie.

Recente studies van geïsoleerde verbindingen Hypericum demonstreerde zijn belangrijke neuroprotectieve vermogens met ruime kansen.

Farmacologische activiteit van Hypericum perforatum varieerde. Het heeft de volgende bewezen eigenschappen:

  • antimicrobiële,
  • antivirale,
  • anti-tumor,
  • anti-inflammatoire,
  • wondgenezing
  • antioxidant.

Van groot belang voor wetenschappers zijn belangrijke antioxiderende eigenschappen van het extract van Hypericum (Heim et al., 2002). De verzamelde gegevens tonen het beschermende effect van Hypericum perforatum en enkele van de belangrijkste neurotoxische verbindingen. Er wordt van uitgegaan dat dit gunstige effecten op neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson mogelijk zal maken.

Hypericum voor depressie

Vaak hoorde ik dat Sint Janskruid een grote hulp is als een folk remedie om met depressies om te gaan. Het enige dat ik niet begrijp, is hoe het te nemen of moet ik wat etherische olie kopen die gemaakt is van Hypericum? Wie heeft er zo een depressie behandeld met de hulp van Hypericum - vertel me het recept!

U kunt een afkooksel of thee maken, het wordt niet aanbevolen om het op verhoogde druk te nemen. Maar met één jager kan depressie niet worden genezen, het is als een hulpmiddel. We hebben nog steeds de hulp nodig van een psychotherapeut en, in ernstige gevallen, van een medicijn.

Thee van Hypericum alleen geeft niet het gewenste effect bij depressie, als afkooksel van een mengsel van kamille met calendula en de infusie van Hypericum op alcohol. En de infusie van Hypericum wordt in een kleine hoeveelheid toegevoegd: 1-1,5 eetlepels van een afkookglas. Deze remedie wordt ook gebruikt voor slapeloosheid.

Er zijn vellen gebruikt voor de behandeling. Alles, zoals in gewone kruiden. Gedroogde, gemaakte tinctuur, vervolgens, indien nodig, nemen. Je kunt malen en in de vorm van poeder en 3 gram 3 keer per dag.

Hypericum verwijdert angstaanvallen en normaliseert de slaap in plaats van depressies te genezen. Bij de behandeling van depressie is het slechts een hulpcomponent, omdat het niet toestaat dat serotonine, het hormoon van geluk, uit de cellen verdwijnt. Drink thee - 2 theelepels per kop kokend water. 10 minuten om erop te staan.

Natuurlijk kan St. Janskruid een milde en matige depressie genezen. Er zijn bijna geen bijwerkingen, maar ik behandel depressie liever met ochtendlooppas en chocolade, die veel serotonine bevat.

Sint-janskruid is een effectieve medicinale plant, maar helpt niet om volledig van de depressie af te komen. U kunt een infusie van hypericum maken en het 2-3 keer per dag innemen, maar een depressie moet uitvoerig worden behandeld en zonder de hulp van een gekwalificeerde arts is dit noodzakelijk.

Er zijn medicijnen op basis van het extract van Hypericum. Ik denk dat dit de meest effectieve optie van Hypericum is als antidepressivum.

Depressie is een ernstige psychische aandoening. Op de een of andere manier kun je haar niet genezen, heb je hulp van een specialist nodig. Maar als het alleen maar gaat om de seizoensgebonden ruiperiode, die vaak het resultaat is van beriberi, dan zal dit kruid het lichaam een ​​beetje helpen ondersteunen.

Sint-Janskruid helpt in het complex... Als depressie wordt aanbevolen om nieuwe plaatsen te bezoeken, vaker te lopen, chocolade te eten, nieuwe relaties aan te gaan, ga dan naar een psycholoog.

Laten we de dingen bij hun eigen naam noemen. Als een persoon depressief is, dan kan hij geen thee van Hypericum brouwen, hij ademt door de tijd. Depressie is een ernstige ziekte. Als dat zo is, dan alleen een serieuze behandeling. Maar als je een slecht humeur hebt, zal thee uit Hypericum, en bij voorkeur met koekjes, je opbeuren.

Hypericum is een zeer nuttig kruid en als je geen depressieve toestand wilt ervaren, drink dan vaak thee met dit kruid. Ik drink thee met een sint-janskruid twee keer per dag, 's ochtends en' s avonds. 'S Morgens zal hij je goed stimuleren en' s avonds zal hij je een goede nachtrust bezorgen. Twee theelepels droog mengsel van Hypericum giet een glas kokend water en laat gedurende 10 minuten. Vooral goed om deze thee te drinken in de herfst en het voorjaar.

Neem een ​​aftreksel van Hypericum, misschien heeft het een kalmerend effect, maar als u de verbetering in de toestand niet voelt, raadpleeg dan een arts.

Zag afkooksel van Hypericum. Een half uur op een waterbad opgewarmd een afkooksel, bestaande uit 2 eetlepels Hypericum en een glas kokend water. Nam 3 keer per dag voor een derde beker. De duur van de behandeling is 3 weken, daarna moet je een pauze nemen en, indien nodig, de cursus herhalen.

Ik weet dat ze een afkooksel van hypericum maken, iemand geeft de voorkeur aan de infusie. Maar met één jager kun je de depressie nauwelijks overwinnen, het is beter om contact op te nemen met een specialist.

Accepteer in verschillende vormen. De eenvoudigste manier om pillen te kopen, want op basis van Hypericum pillen maken om de stemming te verbeteren. De effectiviteit is controversieel. Je kunt ook drogen en een infusie maken: giet kokend water, dan aandringen tot een uur, stam en drink een halve kop. Het aantal en de frequentie van inname hangen af ​​van vele factoren, waaronder de kwaliteit van de grondstoffen, de ernst van het verloop van de ziekte, enzovoort. Over dit onderwerp zijn er gedetailleerde artikelen. De gemiddelde optie - een halve kop 3 keer per dag.

Er moet rekening mee worden gehouden dat voor wat betreft het bereiken van resultaten al een maand of langer nodig is. Ja, ze zeggen meer, het is beter om niet te zonnen als je eet.

Hoe ik een kalmerende thee kreeg voorgeschreven. In de compositie waren Melissa, St. Janskruid, motherwort en dogrose. Thee was in zakken, het was noodzakelijk om het gewoon te brouwen. Het effect was geweldig. Sliep uit deze thee geweldig. Maar deze thee werd voorgeschreven als aanvullend middel bij de hoofdbehandeling.

In ons landhuis verzamelde ik zelf St. Janskruid, droogde het af en brouwde het toen als thee. Zag twee keer per dag, goed gekalmeerd.

Hypericumgras van honderd ziekten, althans dat zegt internet en literatuur. Van een depressie? Ik betwijfel het... Maar het kan zelfs van ziekten van het spijsverteringskanaal zijn - het helpt me tenminste. Alleen veel en vaak kan St. Janskruid niet drinken omdat het giftig is.

Hypericum brouwt perfect thee, die de slaap verbetert en het zenuwstelsel normaliseert. En om depressie te elimineren, hebben we ook positieve emoties nodig, het is de moeite waard om tentoonstellingen te bezoeken, op excursie te gaan of te barbecuen met vrienden, en tijdens een diepe en langdurige depressie is het geen zonde om een ​​specialist te raadplegen.

Als je een blues hebt, kan sint-janskruid worden gebruikt als thee of als afkooksel. Goed helpt tegen chronische vermoeidheid, kan worden gebruikt voor slapeloosheid. Maar kruiden zijn niet helemaal ongevaarlijk, contra-indicaties moeten in aanmerking worden genomen. U kunt niet met St. Janskruid zwanger worden behandeld, kan pigmentvlekken veroorzaken. Als u een apotheek koopt, lees dan eerst de instructies.

Ik kocht drugs op basis van Hypericum en zag de maand. Het heeft me geholpen. Ik herinner me de exacte naam niet, maar het lijkt erop dat Negrustin wordt genoemd. Ik zag het in een gewone apotheek en kocht verschillende pakketten. Voor de prijs is niet duur.

Natuurlijk kun je niet omgaan met depressie in de strijd tegen depressie, je moet alles in het complex nemen. Ik bedoel om deel te nemen aan actieve sporten, wandelen, wandelen en hypericum drinken voor de nacht.

Sint Janskruid, zoals het lange tijd is opgemerkt, helpt echt bij depressie en angst, het kan worden ingenomen in de vorm van eenvoudige thee, maar het wordt niet aanbevolen om het lange tijd te drinken, je moet pauzes nemen, omdat het de druk kan verhogen wanneer het regelmatig wordt ingenomen. Dat wil zeggen, het drinken van dierlijke thee voor ongeveer een week, en dan een pauze nemen voor meerdere dagen, waarin u andere verzachtende kruiden kunt drinken, zoals citroenmelisse of motherwort.

Hypericum van depressie als een dode kompres. Er zijn natuurlijk kalmerende tincturen, kruidencollecties - maar depressie is een mentale stoornis en alleen een competente specialist op dit gebied zal hier helpen.

Apotheken verkopen medicijnen op basis van Hypericum, genaamd "Negrustin", maar ze kunnen depressie niet genezen. Alleen een specialistische en uitgebreide behandeling kan het probleem oplossen.

Een enkele jager kan depressie niet genezen. Eerst moet je uitzoeken waarom depressie, en pas dan beginnen ermee te vechten. En sint-janskruid helpt alleen om de toon in het lichaam te verhogen en niet meer.

Zag Sint-janskruid in tinctuur en brouwde een afkooksel van het kruid sint-janskruid. Geen verbetering in de behandeling van depressie wordt opgemerkt. In ernstige gevallen helpt het niet.

Hypericum is erg zwak, zoals een geneesmiddel voor depressie, het is waarschijnlijker om tijdelijk gerust te stellen. Het is noodzakelijk om sterkere medicijnen, antidepressiva, kalmerende middelen in te nemen. In St. Janskruid kun je als thee drinken.

Ik geloof dat St. Janskruid alleen een milde vorm van depressie kan genezen, en als het moeilijker is, moet je het met andere kruiden gebruiken, en je hebt 's morgens een betere sport nodig, het helpt veel, vooral hardlopen. Ik vlieg zo.

1-2 theelepels kruiden en bloemen brouwen in 200 g kokend water, laten 10 minuten intrekken en nemen 2 keer per dag. Bij elke receptie moet je verse grondstoffen brouwen. Neem minstens 3 weken. Maar dit is alleen effectief bij lichte en matige depressieve toestanden.

De eenvoudigste en meest effectieve optie is om thee te zetten uit het gedroogde kruid van Hypericum. De enige, voor zover ik weet, St. Janskruid heeft een negatieve invloed op de gezondheid van de mens. Maar een vrouw kan goed overweg met een depressieve toestand met haar hulp.

Merk op dat de samenstelling van natuurlijke sedativa bestaat uit verschillende kruidencomponenten, daarom zal voor de effectieve behandeling van depressie St. Janskruid alleen niet voldoende zijn.

Drinkinfusies en afkooksels van Hypericum hebben heel, heel voorzichtig nodig. St. Janskruid heeft een negatief effect op het myocardium, de hartspier en patiënten met tachycardie, angina en vele hartaandoeningen; het drinken van sint-janskruid wordt sterk afgeraden.

Het is onwaarschijnlijk dat St. Janskruid een depressie aankan, maar als een aanvullend kalmeringsmiddel zal het passen. Gebrouwen als thee en geconsumeerd voor het slapen gaan.

Dit is complete onzin. Depressie is een psychologisch probleem. En ik denk dat het verkeerd zou zijn om er medicijnen voor te geven. Degenen die eronder lijden, moeten zichzelf helpen, opnieuw nadenken en de oorzaak van hun problemen analyseren.

Ik denk dat meer zelfhypnose het effect behandelt dan St. Janskruid zelf. Normale gras rustgevende actie. Je kunt voor het slapengaan een apotheek kopen, brouwen en drinken.

St. Janskruid is een krachtig kalmerend middel, maar helaas is het moeilijk om het een antidepressivum te noemen. Depressie is een complexe ziekte voor deze behandeling.
Met kleine afwijkingen van de NA wordt deze plant echter een onmisbare hulp. Doe bouillon, neem een ​​bad met een jager, leg twijgen bij het kussen om de slaap te verbeteren. Dit normaliseert niet alleen de gemoedsrust, maar stabiliseert ook de algemene toestand.

Ja, hij helpt niet. Alleen een persoon zal beter kunnen slapen, maar het doordrenkte gras verlicht zelfs geen gedachten aan veel suiker van onplezierige gedachten.

Zelfs zoals mijn overgrootmoeder altijd zei, behandelt St. Janskruid duizenden ziekten. Ja, het kan als thee of afkooksel worden ingenomen, maar niet in grote hoeveelheden en niet vaak. Maak bijvoorbeeld een afkooksel een beetje Hypericum, een beetje kamille en munt. Giet kokend water en drink 's nachts als thee. Ik maak dit soort thee vrij vaak. Het leven is nu nerveus en daarom begint het met depressie en zonder slaperige nachten. Deze thee zal rustgevend zijn en 's morgens zullen je problemen niet zo erg zijn. Daarom kan sint-janskruid worden geconsumeerd door aandoeningen van het zenuwstelsel. Zegene jou!

Kijk hoe depressief! Als de zaak loopt, zul je niet met één jager rondkomen. U moet nog steeds een behandeling volgen bij een neuroloog. Ik heb gehoord dat St. Janskruid in deze toestand helpt. Een afkooksel van bladeren en bloemen van gras moet drie maanden worden ingenomen en dus twee keer per jaar. Naast sint-janskruid kunnen kruiden helpen: citroenmelisse, pepermunt, Chinees citroengras, moederskruid, ginseng, enz. Maar! Ik denk dat je zonder geneesmiddelen niet kunt omgaan, omdat ze zeer effectief zijn.